Blog

Objectiefeigenschappen: wat maakt een lens ideaal?

Sinds het begin van de fotografie met glazen objectieven is er een keus geweest wat betreft allerlei soorten lenzen.

Het comfort was vroeger echter ver te zoeken en ook in de moderne tijden brengt de mogelijkheid en keuzevrijheid wat betreft te gebruiken objectieven verantwoordelijkheden en dilemma’s met zich mee.

Wat is de ideale lens… òf, bestaat dat wel?

Lees verder Objectiefeigenschappen: wat maakt een lens ideaal?

Scherpte-diepte: een vloek of een zegen?

Velen zullen er tegenwoordig niet of nauwelijks mee te maken hebben, wanneer er een foto gemaakt wordt met de telefoon. In het verleden was onjuiste scherpstelling naast het bewegen van het fototoestel en de trilling van de sluiter één van de meest voorkomende redenen van onscherpte in foto’s.

Door de kleine sensoren in smartphones, action cam’s en compactcamera’s is het scherpstelgebied veel groter. Is dit zodoende een voordeel, of kleven er ook nadelen aan?

Lees verder Scherpte-diepte: een vloek of een zegen?

Canon introduceert nu ook een spiegelloze systeemcamera: de EOS R

In augustus werd met veel vertoon het Nikon Z 35mm (vol-kleinbeeld, ook wel full-frame) camerasysteem geïntroduceerd.  Volgens Nikon was dit het grootste nieuws sinds 1959, toen zij hun eerste spiegelreflexcamera introduceerde met de Nikon F. 

Nu volgt Canon met de introductie van haar EOS R spiegelloze camerasysteem.   Er zijn ook geruchten dat Panasonic met een 35mm camerasysteem zal verschijnen. 

Is de oorlog nu definitief uitgebroken?

Lees verder Canon introduceert nu ook een spiegelloze systeemcamera: de EOS R

Nikon KeyMission 360: volledig zicht of onoverzichtelijk?

De veranderende consumentenmarkt heeft de hele camera-industrie flink veranderd. Het is niemand ontgaan dat sinds de opkomst van de telefooncamera, oftewel de camera zoals tegenwoordig in praktisch elke mobiele telefoon (of zeker smartphone) ingebouwd zit, de toegespitste vormen van fotografie en video-/cinematografie door consumenten aanzienlijk is afgenomen.

Lees verder Nikon KeyMission 360: volledig zicht of onoverzichtelijk?

Nikon KeyMission 170: concurrent of aanvulling op GoPro?

De categorie action cam’s is een markt die enkele jaren geleden opkwam en sindsdien erg gegroeid is. Een markt die enorm door het merk GoPro gedomineerd wordt, maar waar nu ook grote spelers uit de traditionele wereld van fotografie zich bij aan hebben gesloten en de uitdaging zijn aangegaan.

Nikon is één van deze grote spelers en wil met haar KeyMission action cam productlijn de concurrentie aangaan met huidige makers van action cam’s.

Lees verder Nikon KeyMission 170: concurrent of aanvulling op GoPro?